Le français paresseux, заняття перше, гастрономічне
Як це було
27.06.20
Le français paresseux або Ледача французька - сours 1
Ми зустрілись за вечерею, щоб поговорити... про вечерю. Про французьку вечерю, звичайно. Та говорили ми більш за все саме французькою. В теплій та приємній атмосфері відбулось наше перше заняття курсу «Ледача французька» з теми «Гастрономія».
Le français paresseux або Ледача французька - cours 1
Saumon, salade et un verre de vin blanc s'il vous plait – лосось, салат та келих білого вина, будь ласка! Наша легка ледача вечеря готова! Сьогодні вивчаємо гастрономічну тему та лінуємось, як можемо – граємо в ігри, сміємося, вивчаємо корисну лексику, спілкуємося про коронні страви різних регіонів Франції та навіть співаємо пісні. Заняття було цікавим!
Le français paresseux або Ледача французька - cours 1
Сьогодні ми хочемо поділитися з вами декількома фактами про французьку кухню з нашого першого заняття Le français paresseux:
• Напевно, вам відомо, що головними у французькій кухні є сир та вино. Вони є постійними супутниками як затишного сімейного обіду чи вечері, так й пишної вечері, ділового чи святкового заходу. Таке різноманіття сирів, яке є у Франції, напевно, не зустріти більш ніде. На відміну від кульутри подачі сиру в інших країнах, у Франції сир подають як десерт після завершення основної страви. Сири ви побачите усюди, на будь-якому столі, в буд-якому регіоні Франції. Як і віно. Його подають завжди. Навіть якщо ви вийшли на обід посередині робочого дня. Вино чудово вгамовує спрагу, дарує освіжаючі нотки на наповнює ароматним букетом. У Франції не пють вино, щоб напитися – його пьють, щоб додати особливий акцент, аромат, присмак до обіду чи вечері. Вином у Франції напиваються рідко, адже до вина ставляться з великою повагою.
• Хрумкий багет, яйця-пашот або омлет, круасан та кава – традиційний французький сніданок. Швидко, ароматно, просто та настільки у французькому стилі.
• У Франції є страви, особливі та характерні для кожного регіону. А ще є просто популярні та улюблені страви, які ми дуже рекомендуємо скуштувати й вам, коли ви будете подорожувати країною. В якості перщої страви скуштуйте знаменитий французький soupe à l'oignon (цибулевий суп), vichyssoise (цибулевий суп-пюре), consommé (бульйон з яловичини чи курча) або оригінальну страву - bouillabaisse, популярний у Франції рибный суп, до складу якого входять декілька сортів риби.
• Звичайно, Франція – це також й висока кухня від найкращих шеф-кухарів. Це розкішні ресторани, відвідування яких пропонуємо вам зробити спеціальним заходом ізі гарною сукнею на вас.
Детальніше про страви французької кухні читайте в нашому блозі.
Le français paresseux або Ледача французька - cours 1